Noi 29, 2022, 15:45

Tehnocraţii, spulberaţi de sondaje. PNL nu îi mai vrea pe listele parlamentare

ciolos si pnl

Mitul tehnocraţilor a fost spulberat de sondajul de opinie comandat de PNL pe Bucureşti şi prezentat în şedinţa de astăzi a conducerii partidului. Sondajul, făcut de CURS pentru liberalii care au dorit să testeze variante de posibili candidaţi pentru listele parlamentare, a arătat, potrivit unor surse participante la şedinţa PNL, că miniştrii lui Cioloş nu au notorietate aproape deloc şi că nu trec de 10% în aprecierile publicului. Mai mult decât atît, la întrebarea „care este ministrul din Guvernul Cioloş pe care îl apreciaţi cel mai mult?”, miniştrii Ghinea şi Pâslaru au primit câte 2% din aprecieri, în vreme ce vicepremierul Costin Borc doar 1%. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu ar avea 8% în aprecierile publicului bucureştean, puţin peste media colegilor săi.

În aceste condiţii, liderii PNL iau în calcul să renunţe la proiectul cooptării tehnocraţilor pe listele parlamentare.

De altfel, peşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, după şedinţa partidului, că PNL „nu îi poate primi pe toţi miniştrii tehnocraţi” şi a evitat să nominalizeze potenţiali candidaţi liberali din rândurile Guvernului, susţinând că „nu ar fi corect faţă de colegii din PNL care au muncit la partid”.

„Este o discrepanţă mare între Cioloş şi restul membrilor din Guvern. Cred că e o realitate care se confirma în Bucureşti, este foarte impotant că Cioloş se află la o cotă importantă. Suntem deschişi, totul depinde dacă vom avea un proiect politic cu premierul”, a spus Buşoi

Premierul Cioloş se bucură de aprecierea a 43% dintre locuitorii capitalei, iar într-un al doilea sondaj, comandat tot de PNL şi efectuat la nivel naţional de Novel Research, Cioloş are 30% apreciere. Preşedintele Iohannis depăşeste 40%, potrivit surselor citate.

De menţionat că în ceea ce priveşte intenţia de vot a celor chestionaţi, la nivel naţional PNL ar avea 31% din voturi, iar PSD 37%, dacă ar avea acum loc alegerile parlamentare. În schimb, USR nu ar trece pragul parlamentar, având doar 4% în sondajul naţional, în vreme ce la nivelul capitalei au întrunit doar 10% din susţinerea bucureştenilor chestionaţi.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares