Iul 3, 2022, 09:16

Telenovelă anti DNA în Senat: Soţul m-a înşelat, am suferit enorm

sursa foto romaniatv.net

Senatorul PNL Doina Tudor a încercat să-i înduioşeze pe colegi cu o poveste lacrimogenă, în speranţa că aceştia nu vor vota în favoarea cererii DNA pentru reţinerea şi arestarea ei. Senatorul a afirmat că acuzaţiile care i se aduc în dosar sunt nefondate şi nereale şi a „mărturisit şocul” său la aflarea acuzelor.

„Am studiat dosarul al Comisia juridică şi, în afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă”, a mai spus Tudor.

Acuzaţiile din dosar sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are şi calitate de inculpat, a explicat ea.

Doina Tudor a povestit că se afla în divorţ în perioada despre care se face referire în dosar şi că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soţ, care are şi el calitate de inculpat în dosar.

„Ţrebuie sa retrăiesc momente dintr-o perioadă nefericită, perioada coincide cu despărţirea de soţul meu
În ianuarie 2015 am aflat de relaţia lui extraconjugală, a fost o suferinţă imensă, viaţa mea a fost distrusă
ca urmare a disputelor din casă soţul meu a părăsit domiciliul conjugal. 
Un bărbat îndrăgostit plecat pe un alt drum va mai apela la serviciile celei de care se desparte?
Dar o femeie rănită şi înşelată îl mai poate ajuta?”, a spus ea.

Trei milioane de euro ar fi cerut fostul vicepreşedintele al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, pentru a măslui rezultatul unui control făcut la compania de asigurări Carpatica. A primit doar zece la sută din această sumă, în trei tranşe, spun procurorii, care în această după-amiază l-au şi reţinut. Mita ar fi fost încasată de Daniel Tudor prin intermediul soţiei sale, senator, şi al fostului secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, puşi sub învinuire şi ei de anchetatori.

Bani pe care Daniel Tudor i-ar fi cerut pentru a măslui rezultatele unui control făcut la Carpatica Asig, care scoteau în evidenţă gradul ridicat de risc al societăţii. Nu i-a primit însă pe toţi, spun anchetatorii.

„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (…) a primit (…) 300.000 de euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri”, arată DNA.

După ce s-ar fi înţeles cu administratorul companiei de asigurări, Daniel Tudor a emis o decizie prin care au fost ignorate în totalitate rezultatele controlului.

Procurorii spun că fosta soţie a numărului 2 din ASF, senatorul PNL Doina Tudor, ar fi fost curierul mitei. Au chemat-o la DNA şi o acuză de complicitate la luare de mită.

„Habar nu am. Nu ştiu absolut nimic”, a fost reacția ei.

Procurorii spun că Doina Tudor ar fi ridicat personal două tranşe a câte 100.000 de euro de la administratorul Carpatica ASIG. A treia tranşă ar fi primit-o chiar Daniel Tudor. Sub acuzare a fost pus şi fostul senator PDL Ovidiu Marian.

El ar fi asigurat legătura dintre fostul vicepreşedinte ASF şi administratorul Carpatica Asig, spun procurorii. Ovidiu Marian neagă acuzațiile.

 

0 Comentarii

Shares