Iun 9, 2023, 14:43

Templul Kung fu Shaolin este anchetat de guvernul Chinei pentru fraudă şi scandaluri sexuale

shaolin temple

Templul Kung fu Shaolin, unul dintre cele mai celebre simboluri ale culturii chineze, este pus sub investigaţii de autorităţile chineze în urma unor acuzaţii de fraudă şi scandaluri sexuale legate de numele maestrului Kung fu, Shi Yongxin, informează The Independent

În ultimii ani, templul Shaolin, aflat în provincia Henan, în centrul Chinei, s-a transformat într-o afacere de milioane de dolari, deschizând 40 de centre culturale Shaolin în toată lumea. Dar Maestrul Shi, şeful budist al mânăstirii Shaolin, a fost acuzat de multimple relaţii sexuale şi fraudă.  Biroul pentru afaceri religioase al guvernului local a anunţat luni că autorităţile de la Beijing i-au cerut să deschidă o investigaţie în legătură cu acuzaţiile aduse Maestrului Shi. „Instituţia noastră ia foarte în serios această problemă şi o vom clarifica”, a anun’at Biroul pentru afaceri religioase.

Acesta nu a precizat la ce acuzaţii se referă investigaţia. Associated Press, citată de The Independent, susţine că printre acuzaţii se află faptul că Maestrul Shi ar fi făcut copii cu cel puţin două femei şi că a fraudat banii templului.

Un mesaj postat pe site-ul templului a negat acuzaţiile şi susţine că sunt „zvonuri false”, care au fost fabricate pentru a denigra Budismul Yen.

Maestrul Shi a fost criticat de unele voci din cauză că transformă templul şi pe celebrii călugări Shaolin luptători de Kung fu într-o afacere. El a anunţat în luna februarie că templul Shaolin va construi un complex de 297 de milioane de dolari în Australia, care să includă un templu, un hotel, o academie de kung fu şi un teren de golf.

Maestrul Shi l-a găzduit şi pe Putin sursa foto The Independent
Maestrul Shi l-a găzduit şi pe Putin
sursa foto The Independent

0 Comentarii

Shares