Apr 2, 2023, 07:54

Teroare la Bruxelles. Școli închise, transportul public suspendat, elicoptere survolează orașul

belgia alerta terorista

Poliţia belgiană desfăşoară duminică seara mai multe operaţiuni în centrul Bruxelles-ului şi la Charleroi, locuitorii fiind avertizaţi să plece de lângă ferestre, potrivit presei belgiene. Autorităţile belgiene au decis să menţină alerta teroristă la nivelul 4 pentru Regiunea Bruxelles, astfel că metroul nu va circula nici luni, iar şcolile vor fi închise, relatează Le Soir în ediţia online.

Poliţia a creat un perimetru de securitate pe strada Midi, în centrul capitalei Belgiei, mai multe străzi din apropiere fiind blocate de forţele de ordine, relatează Le Soir în ediţia online, citat de Mediafax.

Autorităţile nu au difuzat până în prezent nicio informaţie oficială despre motivele acestei intervenţii, însă poliţia le-a cerut locuitorilor să nu difuzeze detalii despre operaţiuni, pentru a asigura buna desfăşurare a acestora.

Potrivit martorilor citaţi de radioteleviziunea RTBF, operaţiuni importante se desfăşoară pe întreg teritoriul Regiunii Bruxelles, iar locuitorii au fost sfătuiţi să se îndepărteze de ferestre. Un elicopter a fost văzut survolând capitala, în timp ce numeroase maşini de poliţie patrulează prin oraş.

Poliţia a confirmat că sunt în desfăşurare operaţiuni în regiunea oraşului Charleroi, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Bruxelles.

De asemenea, sute de poliţişti şi membri ai forţelor de ordine circulau duminică seara prin Etterbeek, un cartier din Regiunea Bruxelles.

Premierul belgian, Charles Michel, a anunţat duminică seara, după reuniunea Consiliului Naţional de Securitate, menţinerea alertei teroriste la nivelul maxim în Bruxelles şi la nivelul 3 în restul ţării. Nivelul alertei teroriste va fi reevaluat luni după-amiază.

Prin urmare, metroul nu va circula nici luni în capitala Belgiei. În plus, toate şcolile din Regiunea Bruxelles vor fi închise luni, inclusiv şcolile superioare şi universităţile.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares