Ian 31, 2023, 08:14

Terorismul islamic „made în Europa” şi diversiunea refugiaţilor

paris

Fabien Clain. Poate nu vă spune nimic numele sau nici măcar nu vreţi să ştiţi cine este acest om. Ei bine, Fabien Clain este un francez originar din Reunion, convertit la islam şi care a fost recunoscut de autorităţile franceze ca fiind „vocea” ce a revendicat, în numele Statului Islamic, atentatele sângeroase de la Paris. Iar Reunion este, după cum ştiţi, un paradis tropical din Oceanul Indian, ce aparţine Franţei, unde oamenii merg să stea la soare, nicidecum să se radicalizeze.

În urmă cu două luni, mi s-a pus un nod în gât când, în aeroportul din Amman, m-am trezit înconjurat de sute de bărbaţi francezi care veneau de la Paris şi mergeau în pelerinaj la Mecca. Albi, bine îmbrăcaţi, mulţi dintre ei cu bărbi lungi, stăteau la rând la baie, unde se spălau pe tot corpul, se schimbau de hainele occidentale şi se înfăşurau în bucăţi de pânză albă, fără nici o cusătură, potrivit tradiţiei musulmane. Peste câteva minute şi-au scos covoraşele din gentă, s-au aşezat în genunchi cu faţa către Mecca şi s-au rugat. Nu am făcut un sondaj, dar nu cred că aş greşi foarte mult dacă aş presupune că cea mai mare parte dintre ei erau europeni convertiţi la islam.

Nu mă număr printre speriaţii care, bazându-se pe tot felul de calcule aberante, spun că, în X ani, musulmanii vor ajunge majoritari în Europa. Studiile serioase vorbesc despre un procent de 10% din populaţia Europei în 2050. Dar nu despre numărul musulmanilor e vorba aici. Trebuie să recunoaştem totuşi că islamismul face parte deja din viaţa acestui continent, are numeroşi adepţi, iar în fiecare zi numărul celor care se convertesc creşte. Ca orice religie, islamul are liderii săi locali care fac prozelitism, unii sunt paşnici, dar există şi grupări radicale, unde înfloreşte terorismul islamic.

Europa arată în acest moment ca orice alt loc de pe planetă unde există populaţie musulmană: produce terorişti şi atentatori sinucigaşi, iar pe unii dintre ei îi exportă în războaiele de pe glob, cum ar fi cel din Siria…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares