Mai 19, 2021, 06:28

Teroristul din Somalia a greşit avioanele: bomba trebuia pusă în cursa Turkish Airlines, nu în cea somaleză

captura Twitter

Atentatorul sinucigaș care a provocat o gaură în fuselajul unui avion al companiei Daallo Airlines săptămâna trecută, obligând aparatul să aterizeze de urgență la Mogadiscio, capitala Somaliei, trebuie să se afle într-o cursă a companiei Turkish Airlines, a declarat luni directorul executiv al Daallo Airlines, potrivit agenției Reuters.

Atentatorul a fost practic expulzat din avion printr-o gaură de un metru provocată de explozia bombei pe care o avea asupra sa.

Pilotul a fost obligat să aterizeze de urgență pe aeroportul din Mogadiscio, de unde decolase cu puțin timp mai devreme.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar un oficial american a declarat că SUA suspectează că la origine se află gruparea islamistă radicală Shebab, afiliată Al-Qaida.

Potrivit lui Mohamed Yassin, directorul executiv al Daallo Airlines, majoritatea pasagerilor care se aflau la bord ar fi trebuit să zboare cu Turkish Airlines, dar au fost transportați cu unul din avioanele companiei sale după ce compania turcă a anulat cursa, invocând vremea nefavorabilă.

‘Respectivul pasager (care a provocat explozia) s-a îmbarcat cu un tichet al Turkish Airlines și se afla pe lista pasagerilor Turkish Airlines’, a declarat Yassin pentru Reuters, citată de Agerpres

Daallo a preluat cei 70 de pasageri ai Turkish Airlines, printre care și atentatorul, pentru a-i transporta spre Djibouti. În total, în avion se aflau 74 de persoane.

Solicitată să comenteze declarația, compania Turkish Airlines nu a oferit deocamdată un răspuns.

0 Comentarii

Shares