Mar 28, 2023, 01:54

Teroristul Hayssam și-a făcut cont pe Facebook și povestește cum a devenit finanţator al lui Băsescu

hayysam si iliescu

Văzând probabil ce succes are Elena Udrea pe rețelele sociale, singurul terorist condamnat al României și-a dechis și el un cont de Facebook , unde postează fotografii cu el împreună cu foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu și unde povestește cum a devenit membru al PSD și că era „un apropiat al lui Ion Iliescu”, dar și cum a fost forțat de prietenul lui Băsescu, Mohammad Yassin, să sponsorizeze PD-ul lui Băsescu cu 100 000 de dolari.

„Machiavelism – Trăian Băsescu şi aghiotantul său

În anii 2003 şi 2004, numele meu a apărut în revista oamenilor de afaceri, Capital Top 300, pentru că firma mea a devenit cunoscută în România, având un număr mare de angajați, adică nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscută datorită seriozitații sale şi achitării de toate obligațiile care îi reveneau.

Această apariție a mea în revistă a stârnit multe invidii şi ură din partea unor persoane cu influență şi din partea unor persoane care sunt membri în partidele politice existente.
De-a lungul timpului, am primit direct şi indirect amenințări cu iz politic, dar nu am dat importanță acestui lucru pentru că respectam legile şi niciodată nu m-am gândit că voi cădea într-un vârtej politic cu interes de promovare si îmbunătațiri de imagini personale.

La data de 02.11.2004, în plină campanie electorală, dis de dimineață, am fost luat prin surprindere de un număr mare de polițişti care au început să îmi cotrobăie prin casă, şi simultan la sediul biroului meu şi prin birourile unor apropiați de ai mei după acte.
După descinderile care au avut loc, polițiştii au insistat la procurori ca eu să fiu arestat, dar procurorii s-au opus neavând probe în numele meu. Nu au găsit nimic care să indice că aş fi făcut ilegalități, în consecință nu au putut satisface aşteptările celor care au inițiat acele perchiziții cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obişnuita metodă de intimidare. Astfel angajați, apropiați, rude şi persoane care nu mă cunoaşteau au declarat împotriva mea. Tot ceea ce se întâmpla avea directive politice clare.

Pe data de 03.11.2004 după descinderile şi neliniştea care s-a creat în jurul meu, a apărut la biroul meu cetățeanul Mohammad Yassin, la vremea respectivă neştiind cine este acesta. S-a prezentat ca fiind Vice-Preşedintele Uniunii Arabilor din România, şi că are cunoştință de descinderile care au avut loc în urmă cu o zi. Astfel, Mohammad Yassin şi-a folosit poziția ca paravan erijându-se într-un apărător al cetățeniilor de origine arabă. Mi-a spus că în baza declarațiilor, mi se pregăteşte un dosar mare.
Mohammad Yassin s-a oferit să mă ajute să îmi rezolv problema cu acest dosar, susținănd că îl cunoaşte pe Trăian Băsescu care ar fi dispus să intervină după ce va fi ales preşedinte.

Mi-a povestit că îl cunoaşte pe Traian Băsescu de mult timp, de cănd era căpitan de vas şi că de fapt Băsescu se cunoaşte cu tatăl lui, care lucra în portul Tartous, din Siria, şi a lucrat cu acesta în operațiuni de contrabandă cu țigări, băuturi şi altele, iar atunci cănd Băsescu avea curse pe vapor înspre Siria, îi dădea marfa pe care o avea, apoi lua altă marfă la schimb. Astfel s-au desfăşurat relațiile între Mohammad Yassin şi Trăian Băsescu.

Ca să pară credibil, Mohammad Yassin mi-a divulgat amănunte despre relația lui cu Băsescu. Mi-a spus că în perioada în care era primarul Bucureştiului, l-a dat acestuia câteva imobile şi spații comerciale, printre care casa şi sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, şi un spațiu comercial cu o suprafața de 580 m2 pe Calea Griviţei, la nr. 198-200, sector 1.

Mohammad Yassin mi-a cerut să renunț la calitatea mea de membru PSD, şi să mă alătur PD-ului, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunța la calitatea mea de membru, deoarece poziția mea din PSD nu poate influența cursa pentru Prezidențiale, însă nu mi-a dat de ales decât sa sprijin PD-ul financiar.

Am început să mă întâlnesc cu Mohammad Yassin zilnic, alături de mine aflăndu-se la discuții şi Mohamed Munaf. Mohammad Yassin se plăngea mereu că în partid nu sunt bani şi că el şi-a cheltuit toți banii sprijinind partidul şi alegerile. Discuta cu Băsescu la telefon zilnic, în fața mea. Acesta discuta de asemenea cu Elena Udrea şi Emil Boc şi era evident că avea legături puternice cu aceştia.

Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziționat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohammad Yassin. Acolo ne-am întălnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donație pentru partid. Acesta mi-a mulțumit şi i-a dat şoferului camionului o adresă din Tărgovişte, spunăndu-i să ducă echipamantele medicale la acea adresă. Am plecat desigur fără nicio chitanța ca de fiecare dată..

Share
Va urma,
Echipa de apărare”, scrie echipa de comunicare a lui Hayysam într-un post de ieri.

Sirianul condamnat pentru terorism scrie și despre relația cu Ion Iliescu și PSD:

„În anul 1994 m-am înscris în Partidul Social Democrat Roman – PSDR, care a devenit ulterior PSD. Fiind un membru Român de origine Siriană, am început să depun eforturi să extind legăturile între România şi țările Arabe, drept pentru care am înființat Asociația Prieteniei Arabo-Române si Asociația a Expatriațiilor Sirieni, precum şi un Centru de Promovare a Bunurilor Româneşti în Statele Arabe, asigurând şi încurajand vizitele delegațiilor oficiale, dat fiind ca am iubit România mai mult decat țara mea de origine, Siria. M-am înrădăcinat mai mult în România şi am depus întotdeauna eforturi în interesul României, însa odată cu dezvoltarea afacerilor mele comerciale am început să fiu invidiat şi să am şi duşmani, majoritatea acestora fiind dintre colegii mei de la Universitate. Eu i-am ajutat pe toți aşa cum am ştiut si am crezut că e bine, am facut multe acțiuni caritabile, am distribuit echipamente medicale în căminele de bătrăni şi în orfelinate, şi am restaurat Mănăstiri Creştine în nordul României şi le-am sprijinit material, ca un cetațean Român onest.

În anul 2000, Ion Iliescu şi PSD au câştigat alegerile, eu fiind un membru al partidului la aceea vreme.

Ulterior, Ion Iliescu a realizat ca sunt un membru onest care ma ocup de relațiile Româno-Arabe şi aşa am devenit un apropiat al Preşedintelui Ion Iliescu şi asa l-am însoțit în multe dintre vizitele sale oficiale din multe țări. Am obținut întotdeauna aprobarea tutoror organelor si instituțiilor de Securitate si Informații care îl însoțeau pe Preşedinte în vizitele sale oficiale precum, Japonia, Filipine, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Franța, Algeria, Tunisia, Iordania.

Am obținut aviz pozitiv de la Serviciul Romăn de Informații si de la Serviciile Externe, de a-l însoți împreuna cu soția mea Adela, pe Preşedintele Ion Iliescu în vizita oficială în Statele Unite Al Americii în data de 17.09.2001, însa datorită evenimentelor din 11.09.2001, am anulat această călătorie.

Am participat la multe recepții ai preşedinților de state care vizitau Romănia, luănd parte la multe prănzuri şi dineuri oficiale oferite în cinstea invitaților, la sediul Preşedinției Romăniei Palatul Cotroceni, printre care s-au numărat preşedinți arabi si Regi Arabi, cum ar fi Hosni Mubarak, Preşedintele Egiptului, Emile Lahoud, Preşedintele Libanului, Hamad Bin Jassim, Prințul Qatarului si alții.

Am fost de asemenea prezent la vizita Preşedintelui Slovaciei, cu care aveam o legătura personală şi care a fost propus drept candidat ca Secretar General al Națiunilor Unite, ca succesor al lui Kofi Anan, acesta făcăndu-mi o vizită în România, venind la mine personal, vizită pe timpul căreia am luat prănzul la Preşedintele Ion Iliescu, la Palatul Cotroceni.

Am participat la multe activități de primire a delegațiilor, toate acestea având loc cu aprobarea desigur a organelor de Securitate şi a SRI-ului, dat fiindcă am fost un cetațean exemplar care a iubit şi iubeşte în continuare Romănia şi am apărat interesele acesteia.

Eu fiind singura persoană de altă origine care a participat la toate aceste activitați şi ocazii, nimeni din organele de securitate neopunându-se niciodată la participarea mea dat fiindcă am fost şi sunt un om si cetățean onest. Am dovedit în toate studiile şi rapoartele de Securitate că nu fac parte din nici o filială teroristă, grupare legală sau ilegală sau oricare fel de entitate extremistă, şi nici nu fac parte din cadrul unui Serviciu Secret al vreunei țări, ci eu fac parte din România şi atât”, scrie Hayssam, promițând că dezvăluirile  „vor urma”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares