Mai 31, 2023, 00:12

„Cât costă doi bloggeri? 1200 de euro, TVA inclus”. Noi emailuri din Gala Bute

udrea

Elena Udrea și-a folosit uriașa influență media și online pe care o avea pentru a contracara dezvăluirile Gazetei Sporturilor despre implicarea sa în afacerea Gala Bute. Patru televiziuni (ProTV, Acasă TV, Realitatea și B1), o agenție națională de știri (Mediafax), două ziare (Evenimentul zilei și Ziarul Financiar), siteuri și bloguri, plus zeci de postaci au fost alimentați permanent de oamenii Elenei Udrea cu știri care să contracareze investigația, dezvăluie Tolo.ro.

Pe 14 noiembrie 2011, Udrea îi scrie lui Tudor Breazu: ”Te rog să diseminezi tu articolul peste tot unde putem”. Breazu îi răspunde Elenei Udrea: ”Trimis deja către B1, Realitatea, EvZ și Maria”. Maria este Maria Apostol, PR-ul ProTV, care se ocupa pentru Udrea atît de relația cu ProTV și Acasă, cît și de cea cu Mediafax și Ziarul Financiar.

Pe 26 aprilie 2012 Breazu trimite la sugestia Elenei Udrea un mail în mai multe redacții: ”Vă rog să folosiți informația din atașament în orice știre despre subiect”. Mailul care conține o știre pozitivă despre gala Bute este expediat la Realitatea TV (Sorin Enache), la realitatea.net (Sorin Kosz) și la B1TV (Aura Țițirigă).  Lui Vlad Macovei, redactorul șef al EvZ, publicație la care Udrea, potrivit referatului procurorilor, ar avea 90% din acțiuni, i se scrie categoric: ”Vlad, avem nevoie de articol pe subiect”.

Strategiile de cenzură și de comunicare se schimbau pe măsură ce trecea timpul. Pe un subiect politic, Tudor Breazu îi propune Elenei Udrea: ”Elena, ai un text mai vag pentru Evenimentul zilei, îl trimit către Dan (n.r. Andronic) ca să intre în ziar?”. Udrea se gândește însă se se folosească de influența bloggerilor. Dar cît face să pui articolul tău pe un blog, întreabă oamenii ministrului Turismului, potrivit referatului procurorilor. „Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus. Bloggeri din cei mari”, transmite bloggerul Alina Ferseta către Ana Maria Topoliceanu.

După ce Tudor Breazu le semnalează că în siteul inPolitics a apărut un articol negativ la adresa Olguței Vasilescu, ei discută: Trebuie să dăm știrea asta la 1-2 bloggeri și să scrie un articol despre el. Trebuie să inflameze subiectul și să bage rîca între ei”. Tudor Breazu intervine și el, potrivit unui email: ”Trebuie făcută foarte cunoscută, să se vorbească despre faptul că UNPR-ul și Gabi Oprea au fost umiliți”.

Procurorii DNA vor să dovedească că Udrea nu doar că era la curent cu locurile unde mergeau banii proveniți din șpagă, dar chiar ea decidea asupra cheltuielilor și că era una dintre furnizorii fondurilor.

Ca să ascundă că era patroana uneia dintre cele mai cunoscute publicații din România, Elena Udrea a disimulat că era beneficiarul real al pachetului de acțiuni la Evenimentul Zilei, spun procurorii, așa cum dezvăluia Breaking News 24. Astfel, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacției în numele său și să efectueze plățile prin creditarea firmei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares