Iun 6, 2023, 18:41

TOP 10 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Thailanda

Phi Phi Islands

Dincolo de plaje, natură, petrecerile legendare de lună plină sau localnicii săi calzi, Thailanda merită vizitată şi pentru mâncarea tradiţională. De fapt, mulţi sunt cei care spun că în primul rând pentru mâncarea sa tradiţională… Iată un Top 10 al felurilor de mâncare recomandate de bbcgoodfood.com celor care merg în Thailanda.

1. Phat Thai (sau Pad Thai)

Phat Thai a fost inventată în anii ’30 de bucătarii chinezi din Thailanda şi a ajuns mâncarea tradiţională a acestei ţări. Phat Thai are la bază tăieţei subţiri din orez, prăjiţi în timp ce sunt amestecaţi (n.r.- nu ştiu cum să traduc mai bine stir- fried :)), la care se adaugă ou, tofu, uneori creveţi, sos de peşte, zahăr, tamarind, oţet, chilli uscat.

Pad thai
Pad thai

Iată aici cum se găteşte o varietate de Phat Thai

2. Tom Yam (Supă acrişoară thailandeză)

Există mai multe feluri de supă thailandeză. Versiunea cu creveţi- tom yam kung– este cea mai lăudată, pe bună dreptate: combinaţia dintre creveţii graşi şi supa acrişoară şi condimentată este delicioasă. Şi foarte thailandeză…

3. Laap (sau larb or larp)

Acest fel de mâncare rustică este originar din nord-estul Thailandei. Laap se face din carne tocată asezonată cu pudră de orez prăjită, suc de lime, sos de peşte şi verdeaţă proaspătă. Se mănâncă cu orez.

Street Food
Street Food

4. Khao soi (Supă cu tăieţei şi curry)

Cei care merg în nordul Thailandei, în Chiang Mai spre exemplu, nu trebuie să rateze supa cu tăieţei şi curry. În mod curent, se face cu carne de pui ori vită, opţional cu bucăţi de lime. Se adaugă multe condimente, lapte de nucă de cocos, tăieţei din grâu şi ou…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares