Apr 2, 2023, 09:29

Toţi candidaţii la şefia ANI au picat examenul. Actualul şef al Integrităţii nu a trecut testul

Bogdan Stan

Concursul pentru şefia ANI a fost pierdut de toţi cei trei candidaţi, inclusiv de actualul preşedinte interimar al Integrităţii, Bogdan Stan. Conform legii, examenul se susţine pe 4 subiecte diferite, pentru fiecare subiect candidaţii trebuind să primească cel puţin 70 de puncte. Pe subiectul legat de legea funcţionarilor publici, niciunul dintre candidaţi nu a întrunit cele 70 de puncte.

Dacă după contestaţii nu se va ajunge la punctajul necesar pentru niciunul dintre candidaţi, concursul se va relua.

Cei trei candidați sunt Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu.

Bogdan Stan este în prezent vicepreședinte al ANI, el conducând instituția ca președinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul ANI, Bogdan Stan a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București (2005) și a urmat un curs post-universitar de securitate națională la Academia de Informații a SRI.

După absolvirea facultății și a unui master, Bogdan Stan a lucrat ca avocat, iar din 2007 s-a angajat la ANI, mai întâi pe postul de consilier al președintelui Agenției, după care a devenit inspector de integritate, șef serviciu, director, iar din 2012 ocupă funcția de vicepreședinte.

Petre Claudiu Platon este manager public la Ministerul Dezvoltării. În anul 2000, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, urmând și un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Informații (2009). El a mai lucrat la Consiliul Județean Sălaj (consilier juridic) și Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administrației publice).

La rândul său, Ion Ionel Gârleșteanu a candidat și în 2008 și 2012 la șefia ANI, fără succes însă.

Consiliul Național de Integritate (CNI) a anunțat, pe 30 iunie, declanșarea procedurii de selecție a șefului ANI, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu.

Concursul pentru ocuparea funcției de președinte al ANI constă într-o probă scrisă și în susținerea unui interviu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares