Iun 7, 2023, 16:39

UPDATE 51 de oameni au murit în incendiul de la Colectiv

colectiv

UPDATE 2 Bilanțul victimelor din club ”Colectiv” a ajuns la 51, în urma decesului persoanei transportate, miercuri, în Franța. Rănitul, internat la Spitalul de Urgență Floreasca, fusese transferat într-o unitate medicală din Paris în cursul acestei zile cu o aeronavă SMURD.

UPDATE Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat că Executivul va aproba în ședința de miercuri suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru reîntregirea stocurilor de medicamente și consumabile din spitale.

Vlăduţ Roberto Andy, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit miercuri, în Marea Britanie, în ziua în care împlinea 19 ani, iar câteva ore înaintea lui a decedat Elena Niţu, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „A.D. Xenopol” din Capitală.

Vlăduţ Roberto Andy şi Elena Niţu erau printre cei nouă răniţi în incendiul din clubul Colectiv transferaţi duminică seară în spitale din Marea Britanie. Marţi seară, Elena Niţu a decedat într-un spital din Liverpool. După incendiul din Colectiv, Elena Niţu a fost internată în stare critică la Spitalul de Arşi, având arsuri pe mare parte din corp, dar şi arsuri de căi respiratorii.

Elena Niţu a mers în clubul Colectiv împreună cu prietenul ei, care a reuşit să iasă, dar s-a întors la scurt timp să o scoată şi pe prietena sa. În câteva minute a reuşit să o tragă afară şi pe Elena, însă starea acesteia era foarte gravă. Iniţial, Elena a fost conştientă şi a vorbit cu mama sa, care a ajuns la clubul Colectiv înainte să fie dusă cu ambulanţa la spital.

Un alt tânăr care era printre cei nouă răniţi transferaţi în 8 noiembrie în Marea Britanie – Tudor Golu – a murit în dimineaţa zilei de 10 noiembrie. Tudor Golu era chitaristul trupei de rock progresiv Axial Lead, artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei „The day we die”, al trupei Goodgye to Gravity.

Peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat.

34 de persoane au fost transportate în ultimele zile în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

0 Comentarii

Shares