Aug 13, 2022, 02:39

Traian Băsescu este din nou preşedinte

basescu-udrea

Traian Băsescu a fost ales preşedintele PMP cu voturile celor 5.000 de delegați prezenți la Congresul de înființare a formațiunii politice Mișcarea Populară. Foştii colegi ai Elenei Udrea au votat, prin procedură deschisă, alegerea Traian Băsescu în fruntea PMP, acesta candidând cu moțiunea intitulată „România Mea”.

„Vă asigur că am și energie și dorință să continuăm procesele de modernizare a României. Mai am o sugestie, cei care în viața lor au fost alături de mine și încă mai simt că mai vor să fie alături de mine să nu ezite de oriunde s-ar afla să vină la Mișcarea Populară”, a spus noul președinte al formațiunii, potrivit Agerpres.

Şi-a început noua carieră politică printr-un atac la Ponta şi Oprea.

„Noi trebuie să respingem categoric furtul intelectual, este o ticăloşie. Mărturisesc că în cariera mea am primit multe invitaţii să mă fac doctor, am găsit şi mulţi îndrumători, dar am spus că cel mai mândru sunt de titlul meu de căpitan de cursă lungă pe care nu l-aş da pe niciunul care are titul de doctor plagiat”, a adăugat Băsescu.

Băsescu a anunțat că următorul Congres al formațiunii va avea loc la șase luni după alegerile parlamentare, potrivit Statutului noii formațiuni.

„Pentru prima dată în România, în fruntea unei moţiuni se aşează un om care nu mai vrea nimic pentru el. Eu nu mai am ce să ajung, dar vreau să conduc acest partid pentru continuarea ceea ce a rămas nefăcut după zece ani la Cotroceni. Aşa cum spuneam la încheierea mandatul, am îngenuncheat sistemul, dar nu le-am învins, am datoria de a rămâne în fruntea partidului cât vechile structuri rămân în structurile statului. (…) Am hotărât ca moţiunea mea să se numească «România mea», chiar şi domnişoarele de la actualităţi când o să o citească o să spună «România mea». A venit timpul să fim foarte mândri că suntem români. Ne-am obişnuit să avem complexe, românii nu sunt cu nimic mai prejos decât nemţii, olandezii, belgienii, francezii. Trebuie ca românii să redevină în totalitatea lor mândrii de ei, să nu ne mai fie ruşine să vorbim de partiotism. Numele moţiunii «România mea» ne poate caracteriza: nu suntem naţionalişti, ci patrioţi”, a spus Traian Băsescu.

Secretarul general al Mișcării Populare, Dorel Onaca, a spus că noul imn al formațiunii este „Iarba verde de acasă”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares