Mar 23, 2023, 02:59

Trei americani au fost răpiți într-un bordel din Bagdad

Forțele de securitate irakiene au lansat căutări ample pentru a găsi trei americani răpiți într-un apartament din Bagdad, capitala Irakului, unde ultima răpire a unui occidental a avut loc în urmă cu mai mulți ani, notează AFP. CNN informează că apartamentul era de fapt un bordel.

În timp ce nu există informații disponibile cu privire la soarta sau identitatea lor, un purtător de cuvânt al securității irakiene a declarat că americanii „au fost răpiți într-un apartament suspect din cartierul Doura”.

Folosirea termenului „suspect” face aluzie la un loc de prostituție.

Un colonel de poliție care s-a exprimat cu condiția anonimatului a explicat că traducătorul irakian care lucrează pentru cei trei americani i-a invitat „să bea în compania unor femei” într-un apartament din Doura.

Apoi, membri ai unei miliții au atacat apartamentul și i-au răpit, a spus el. Forțele de securitate nu i-au mai găsit pe americani în cartierul Doura, potrivit acestui colonel de poliție.

Răpirea a avut loc duminică, potrivit colonelului și șefului parlamentului irakian Salim Al-Juburi, dar mass-media afirmă că a avut loc înainte.

Locurile de prostituție și magazinele de alcool sunt de multe ori ținta atacurilor forțelor paramilitare șiite formate din miliții, care joacă acum un rol major în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Irak, amintește France Presse, citată de Agerpres.

„Răpirea celor trei americani ieri (duminică) și înaintea lor a unor qatarioți reflectă multiplicarea operațiunilor bandelor organizate în Irak”, a declarat Juburi, condamnând răpirea americanilor.

Departamentul de Stat de la Washington a anunțat duminică dispariția americanilor în Irak, fără a oferi detalii suplimentare, în special dacă este vorba despre militari sau civili ce lucrează pentru imensa ambasadă a SUA la Bagdad.

0 Comentarii

Shares