Iun 7, 2023, 18:57

Trei jihadişti ISIS pregăteau azi un atac terorist în Istanbul. Klaus Iohannis şi soţia au pază dublă

iohannis si nevasta

Olanda își închide consulatul de la Istanbul din cauza unei ‘posibile amenințări teroriste’, a anunțat miercuri Ministerul de Externe olandez, citat de Reuters și AFP. Trei jihadişti afiliaţi ISIS au fost reţinuţi în Istanbul pentru că plănuiau să atace ambasadele Olandei şi Germaniei, anunţă presa turcă.

Three suspected Islamic State members arrested in Turkey were planning attacks on Germany’s diplomatic missions or schools in the country, which were closed last week over a terror threat, Turkish media reported Wednesday.

”Cetățenii olandezi din oraș sunt sfătuiți să evite zona consulatului”, se arată într-un comunicat al diplomației olandeze.

Deocamdată nu există detalii privind natura amenințării respective.

Acest anunț survine la patru zile după un atentat sinucigaș comis pe bulevardul Istiklal din Istanbul și soldat cu patru străini morți (trei israelieni și un iranian) și 39 de răniți.

Pe 12 ianuarie, în zona istorică Sultanahmet din Istanbul a avut loc un atac soldat cu 10 morți, majoritatea turiști germani, și cu rănirea altor 15 persoane. Autoritățile turce au anunțat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce se aflase până recent în Siria și se înregistrase ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaș a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziției turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atentat sângeros, soldat cu 33 de morți și 104 răniți, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaș și-a detonat o centură cu explozibil în orașul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul țării).

Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis tocmai au aterizat la Ankara, după o zi petrecută în Istanbul. Aici au vizitat Moscheea Albastră şi muzeul Sfanta Sofia. Preşedintele are o gardă SPP mai numeroasă decât de obicei. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares