Dec 1, 2022, 16:25

Trei români au deschis o agenţie de turism în Myanmar: „Sunt locuri unde nu poţi ajunge decât cu avionul”

Bagan, Myanmar

Dacă sunteţi la curent cu ştirile internaţionale mai îndepărtate, atunci sigur aţi aflat că, la începutul lunii, unul dintre cele mai represive regimuri politice de pe planetă, junta militară din Myanmar, a pierdut primele alegeri cu adevărat libere din această ţară. Oficial, puterea a revenit opoziţiei democrate, conduse de laureata premiului Nobel pentru Pace, Aung San Suu Kyi, ceea ce înseamnă că Myanmar va ieşi curând din izolarea internaţională în care se află din 1962. Ar fi multe de scris de această ţară frumoasă şi bogată, cu 135 de grupuri etnice diferite, dar care, din cauza izolării şi sărăciei, trăiesc aproape la fel ca în urmă cu 100 de ani, dar altul este subiectul acestui articol. Aici, la marginea lumii, trei români- Sorin Vlaicu, Liviu Olaru şi Mircea Maftei– au deschis recent o agenţie de turism, MyanMarvels care începe să aibă succes. Pentru că, nu-i aşa, unde ai cele mai multe şanse pentru un nou început, dacă nu într-o ţară aflată la început de drum? I-am pus câteva întrebări pe mail lui Sorin Vlaicu despre această aventură şi iată răspunsurile.

După decenii de izolare din cauza dictaturii militare, Myanmar s-a deschis recent către restul lumii. Îmi imaginez că țara arată cam cum arăta și Romania în 1990. Nu exista nimic, puteai să vinzi orice pe piaţa românească. Chiar așa stau lucrurile și în Myanmar?

Într-adevăr, țara s-a deschis recent și multe lucruri amintesc de România anilor ’90. Totuși sunt și diferențe: vorbim de Asia și aici lucrurile se mișcă cu o viteză uimitoare. Să vă dau doar un exemplu: acum câțiva ani o cartelă SIM costa peste trei mii de dolari și o găseai doar pe black market – acum aceeaşi cartelă este un dolar….citeşte continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares