Iun 7, 2023, 22:07

Trump: Aş putea să împuşc pe cineva în stradă şi nu aş pierde voturi

donald trump arma pusca

Donald Trump, candidatul cu cele mai mari şanse să reprezinte republicanii în cursa pentru Casa Albă, vorbeşte cu lejeritate despre modul în care ar putea împuşca pe cineva, la puţin timp după masacrul din San Bernardino, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 14 oameni.

„Oamenii mei sunt atât de deştepţi. Aş putea să stau în mijlocul 5th Avenue şi să împuşc pe cineva şi nu aş pierde niciun vot”, a spus Donald Trump în timpul unui miting din Iowa. Un stat crucial pentru republicanul care vrea să ajungă la Casa Albă.

Declaraţia lui Trump vine în contextul polemicilor tot mai aprinse din Statele Unite asupra creşterilor agresiunilor armate şi nevoia unui mai mare control asupra celor care cumpără arme. Trump l-a criticat în mai multe rânduri pe Barack Obama pentru că a cerut înăsprirea condiţiilor la achiziţionarea armelor letale.

Cu o zi înainte Donald Trump a fost criticat după ce a distribuit un mesaj postat pe Twitter de un utilizator care se intitulează „WhiteGenocideTM” (n.r. Genocidul Alb). Un cont care distribuie mesaje rasiste şi neonaziste.

Asta pentru că utilizatorul contului de Twitter @WhiteGenocideTM l-a ironizat  contracandidatul său, Jeb Bush, spunând „Săracul Jeb, pot să jur că l-am văzut în faţa biroului lui Trump alaltăieri”. Iar mesajului îi era ataşată o poză în care aceasta aştepta în faţa clădirii lui Trump.

Utilizatorul, care se declară evreu, are multe mesaje în care îşi arată susţinerea faţă de ideologia lui Hitler.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares