Feb 4, 2023, 21:08

Trump, idolul extremiștilor și al fanaticilor din Europa și Statele Unite

donald-trump

Miliardarul Donald Trump a reușit în numai câteva zile o performanță greu de egalat în secolul 21. Favoritul republicanilor a primit binecuvântarea lui Jean-Marie le Pen, fondatorul formațiunii extremiste franceze Frontul Național, la puțin timp după ce a fost lăudat de liderul Ku Klux Klan, care i-a oferit sprijinul pentru câștigarea alegerilor. Sprijin pe care Trump l-a respins în mod oficial.

„Dacă aș fi american, aș vota cu Trump. Dumnezeu să îl aibă în pază”, a spus mentorul extremiștilor francezi, cunoscut mai degrabă pentru luptele sale în justiție în care și-a apărat ani de-a rândul comentariile și convingerile pro-naziste. „Ebola poate fi soluția pentru exodul imigranților africani”, spunea el. În 2012 a fost găsit vinovat pentru contestarea crimelor împotriva umanității, iar 3 ani mai târziu, Marine Le Pen, fiica sa, moștenitoarea partidului fondat de el, a fost cercetată pentru o declarație în care compara musulmanii cu naziștii.

Trump a primit și un sprijin neașteptat din partea fanaticului David Duke, liderul Ku Klux Klan, formațiunea rasistă și extremistă care luptă pentru protejarea supremației rasei albe.

„Trump a reușit să facă să fie normal să vorbești despre aceste incredibile îngrijorări pe care le au americanii-europeni în zilele noastre. Să votezi împotriva lui Trump în acest punct ar fi ca și cum ți-ai trăda moșternirea”, a spus Duke, potrivit The Guardian. Trump a dat repede o declarație în care a respins ajutorul acestuia, fără să mai revină la subiect.

O altă personalitate cu vederi extremiste care a sfătuit americanii să îl voteze pe Trump este fostul guvernator al Arizonei,  Jan Brewer. Sprijin de care Trump s-a declarat foarte mândru. Brewer spunea în 2010 că persoanele care vin în Statele Unite cu statut de ilegal „aduc de toate, de la crime și droguri, până la răpiri, șantaj și decapitări”.

Anunțându-și candidatura pentru Casa Albă în iunie 2015, Donald Trump a acuzat Mexicul că trimite în SUA persoane ”care pun probleme”. Mexicanii ”aduc cu ei droguri. Aduc criminalitate. Sunt violatori”, spunea Trump. Miliardarul a devenit cunoscut și pentru propunerile de a construi un zid la granița cu Mexicul sau pentru dorința de  a le interzice musulmanilor să intre pentru câțiva ani în SUA.

Presa americană a dat publicității zilele trecute un sondaj care arată că 20% dintre susținătorii lui Donald Trump ar dori ca sclavia să nu fi fost abolită.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares