Dec 8, 2022, 18:38

Trump sugerează că Barack Obama ar avea legătură cu masacrul din Orlando

NewYorkPost

Donald Trump a speculat cât a putut tragedia din Orlando, în urma căreia și-au pierdut viața 50 de oameni. Cu fiecare intervenție televizată, cu fiecare acuzație, miliardarul care îi reprezintă pe republicani în lupta pentru Casa Albă, a încercat să sugereze nu numai o vină morală a președintelui Obama pentru tragedia din Orlando, ci chiar și o implicare directă.

Într-o primă intervenție  după atac, Trump l-a făcut pe Obama responsabil și i-a cerut demisia:”Nu înțelege, ori înțelege mai bine ca oricine. Oricare dintre variante este inacceptabilă”, a spus miliardarul la postul care îl promovează cel mai mult în această campanie electorală, Fox News. După care, într-o altă intervenție, i-a dat acuzației o formă și mai clară:

„Am fost conduși de un om care nu este puternic, nu e inteligent, sau care are altceva în minte. Iar oamenilor nu e vine să creadă că ar putea fi acest altceva. Oamenii nu pot crede că președintele Obama acționează în felul în care acționează și nici măcar nu poate să spună cuvintele „terorism radical islamist”. Se întâmplă ceva. Este de necrezut. Se întâmplă ceva”, a adăugat Trump.

Într-un interviu pentru NBC, Trump a oferit și o variantă ceva mai mascată a acuzației, sugerând că Obama nu vrea să pună capăt războiului cu terorismul. „Sunt mulți oameni care cred că Obama nu vrea să înțeleagă”.

0 Comentarii

Shares