Aug 14, 2022, 15:08

Putin împinge refugiaţii spre Europa. Număr record de refugiaţi ajung în Grecia după bombardamente

Russia Today

Aproape 50.000 de imigranți și refugiați au sosit în decurs de cinci zile în Grecia, un număr record, a anunțat vineri la Geneva Organizația Internațională pentru Migrați.

”În pofida deteriorării condițiilor meteorologice, aproximativ 48.000 de imigranți și refugiați au traversat marea către insulele grecești provenind din Turcia, respectiv circa 9.600 de persoane zilnic în cursul ultimelor cinci zile”, a potrivit OIM, adăugând că este vorba de un număr record.

Conform OIM, ultimul val de persoane sosite în Grecia este cel mai mare în decurs de o săptămână până acum, ridicând la 681.000 numărul imigranților sosiți pe Marea Mediterană până în prezent în Europa.

Potrivit directorului UNHCR pentru Orientul Mijlociu, Amin Awad, loviturile aeriene ruse și luptele sporite din jurul orașului sirian Alep au contribuit la ”dinamica deplasării”, potrivit Agerpres.

Turcia solicită fonduri suplimentare de la UE în schimbul opririi valului de imigranţi care se îndreaptă spre Europa, dar statul turc nu va deveni „o tabără de concentrare” pentru imigranţi, susţine premierul turc.

„Nu putem accepta ideea că «oferim asta Turciei şi că Turcia este mulţumită, aşa că imigranţii trebuie să rămână în Turcia. Nimeni nu ar trebui să se aştepte ca Turcia să devină o ţară care se găzduiască toţi imigranţii, ca o tabără de concentrare”, a adăugat premierul turc, care a avertizat că Europa ar trebui să se aştepte la un nou val de imigranţi din cauza bombardamentelor aviaţiei ruse din Siria.

Turcia găzduieşte deja aproximativ două milioane de imigranţi, dintre care majoritatea sunt refugiaţi sirieni.

0 Comentarii

Shares