Mai 14, 2021, 23:37

Turcia nu mai permite ca persoanele necăsătorite să se țină de mână

turci cretini

Autoritatea religioasă islamică din Turcia, Diyanet, a reamintit luni cuplurilor de îndrăgostiți că obiceiul de ‘a se ține de mână’ este contrar regulilor islamice și le-a recomandat să dea dovadă de prudență atunci când stau de vorbă sau petrec timpul împreună fără a se afla în compania altor persoane, informează EFE, citată de Agerpres.

Această instituție, care deține un rol asemănător cu al unui minister pentru probleme religioase, admite că nu este rău ca viitorii soți ‘să se întâlnească pentru a se cunoaște’, dar atrage atenția că se poate ajunge la ‘incidente nedorite’.

În timpul logodnei, nu este nepotrivit să să țină cont de nevoia unui anumit grad de intimitate, dar acest lucru ‘poate duce la incidente nedorite, cu sau fără cunoștința familiei’, precum flirtul sau chiar concubinajul, menționează Diyanet pe pagina sa de internet. ‘Sunt aspecte care întrețin zvonurile și care, la fel ca obiceiul de a se ține de mână, nu sunt permise de islam’, subliniază mesajul de pe portalul oficial.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares