Noi 27, 2022, 20:57

Turcii au arestat trei ruşi adepţi ai ISIS, suspectaţi că au legătură cu atacul terorist din Istanbul

sursa foto Euronews

Consulatul general al Rusiei din orașul turc Antalya  a confirmat că trei cetățeni ruși au fost arestați în Turcia, fiind suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic, a relatat miercuri agenția rusă de presă RIA, citată de Reuters.

Anterior, agenția turcă de presă Dogan a relatat că poliția din Turcia a reținut trei cetățeni ruși ca urmare a atentatului sinucigaș care a avut loc marți la Istanbul și care s-a soldat cu cel puțin 10 morți și 15 răniți.

În cursul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din Antalya a confiscat documente și CD-uri. Nu se cunoaște deocamdată când au avut loc arestările.

Poliția turcă a arestat trei cetățeni ruși bănuiți de legături cu gruparea Statul Islamic, după atentatul sinucigaș cu bombă comis marți la Istanbul și soldat cu cel puțin 10 morți și 15 răniți, transmite Reuters, citând agenția de presă turcă Dogan, preluată de Agerpres

În timpul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din orașul turc Antalya (sudul Turciei) a confiscat documente și CD-uri. Deocamdată nu se cunoaște când au avut loc arestările, care au fost deja confirmate de consulatul general al Rusiei din Antalya.

Marți, 65 de persoane suspectate de apartenență la gruparea Statul Islamic au fost arestate în orașele Ankara, Izmir, Kilis, Adana, Mersin și Sanliurfa, a anunțat agenția de presă Anadolu.

Autoritățile turce nu au precizat însă dacă arestările au legătură cu atentatul de la Istanbul.

Un atacator-kamikaze s-a aruncat în aer marți dimineață în mijlocul unui grup de turiști în cartierul Sultanahmet, în apropiere de Moscheea Albastră. Zece străini, printre care opt germani și un peruan, au fost uciși, iar alte 15 persoane au fost rănite, două aflându-se în stare gravă.

Autorul atacului a fost identificat de autoritățile turce ca fiind un cetățean sirian, născut în Arabia Saudită în 1988, membru al grupării Statul Islamic.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares