Ian 27, 2023, 23:30

Twitter îşi avertizează utilizatorii că sunt victime ale hackerilor unor guverne

twitter

„Este posibil ca hackeri controlaţi de stat să vizeze conturile Twitter”. Este mesajul pe care le-au primit în ultimele zile mai mulţi utilizatori în weekend. Avertismente – primele de acest fel – au fost trimise pe emailul utilizatorilor, iar mulţi dintre ei le-au postat online.

„Ca măsură de precauţie, vă avertizăm. Contul dumneavoastră de Twitter face parte dintr-un mic grup de conturi care ar fi putut să fie vizat de actori controlaţi de stat. Este posibil ca aceşti actori să încerce să obţină informaţii precum adresele de email, adresa IP sau numere de telefon. În acest moment nu avem nicio dovadă că au şi reuşit să le obţină, dar investigăm activ această problemă. Este posibil să nu fi fost o ţintă, dar am vrut să vă alerăm din timp”, se arată în mesaj.

Twitter adaugă că nu dispune de alte informaţii pe care să le furnizeze „în acest moment”. Mai mulţi utilizatori şi-au exprimat îngrijorarea că în spatele acestor mesaje ar putea fi chiar o grupare de hackeri, dar în ultimele 3 zile de când au apărut informaţiile, Twitter nu le-a dezminţit oficial.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares