Ian 31, 2023, 01:57

Ucigaşul spaniol prins în România nu vrea să fie extrădat. Sora criminalului Morate: Eşti un monstru

vlcsnap-2015-08-14-21h00m45s77

Cel mai căutat criminal din Spania, arestat  într-o operaţiune spectaculoasă a Poliţiei Române, lăudată de toate presa din Spania, va sta 15 zile în arest în România. Cum a aflat că intenţie autorităţilor, conform legii, este să îl predea, a cerut prin avocata sa să rămână în România şi să facă tot posibilul pentru a săvârşi sentinţa aici, şi să nu fie extrădat. Criminalul invocă o stare de nesiguranţă şi spune că viaţa lui i-ar fi pusă în pericol.

Alături de Sergio Morate au mai fost reţinuţi doi români, prieteni ai spaniolului, care l-ar fi ajutat să îşi ascundă urmele. Mai mult, pe unul dintre ei l-ar fi cunoscut în închisoare în Spania, unde ucigaşul a stat un an pentru sechestru. În locuinţa sa l-au şi găsit trupele speciale ale Poliţiei Române, iar parchetul s-a autosesizat şi este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Acţiunea Poliţiei Române a fost apreciată de Ministerul Afacerilor Interne din Spania şi chiar premierul spaniol, Mariano Rajoy, a felicitat autorităţile pentru modul în care au acţionat în unul dintre cele mai mediatizate cazuri de crimă din Spania.

Pentru capturarea sa, poliţia spaniolă a folosit informaţii esenţiale venite de la familia sa, care a fost de la început convinsă de vinovăţia lui Sergio Morate. Sora acestuia îi trasmitea într-o postare recentă pe Facebook, că e un monstru.

„Vreau să îmi exprim durerea pentru famiile Marinei Okarynska şi Laurei del Hoyo pentru această teribilă întâmplare. Vreau să vă spun că nu am vorbit public la recomandarea poliţiei. În niciun moment nu am încercat să ascundem ceva. Dimpotrivă, am încercat să informăm poliţia cu tot ce am putut, am fost la dispoziţia lor 24 de ore.

Nimeni din familie nu îl apără şi nici nu sprijină cu ceva acest monstru. Numai aşa se poate numi o un om capabl de aşa ceva. A distrus viaţile acelor două fete şi ale familiilor lor fără niciun drept. Nu se poate vorbi de suspect ci de Asasin, iar noi, familia, nu putem să rămânem tăcuţi.

Daţi mai departe acest mesaj şi nu vă opriţi până ce acest ticălos nu primeşte ceea ce merită. Dacă cumva citeşti acest mesaj, să ştii că te urăsc cu tot sufletul şi că niciodată nu te voi ierta pentru ce ai făcut. Ne-ai omorât pe toţi”, spunea sora acestuia, Marta Gomez.

Sergio Morate era căutat de câteva zile în toată Spania. Considerat criminalul momentului, spaniolul din Cuenca îşi omorâse iubita şi prietena acesteia, le îngropase, apoi a acoperit locul cu var. A plecat cu prietenul român pe care îl cunoscuse în puşcărie, la bordul maşinii sale, iar acesta l-a adus în apartamentul său din Lugoj, unde a fost şi arestat.

IMAGINI DIN MOMENTUL ARESTULUI:

TM_Urmarit_inat

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares