Iun 6, 2023, 04:53

UDMR se dezice de Ponta în maghiară dar îl votează în română

foto vocea transilvaniei

În timp ce deputaţii UDMR votau pentru susţinerea lui Victor Ponta în faţa solicitărilor DNA, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara pentru un site maghiar că era mai bine dacă premierul Victor Ponta ar fi renunţat acum la guvernare, întrucât mai devreme sau mai târziu va ajunge în această situaţie, însă atunci daunele vor fi mult mai mari.

„Premierul va ajunge, mai devreme sau mai târziu, în situaţia în care va trebui să termine cu guvernarea, cu daune mult mai mari pentru ţară, decât dacă ar face-o acum. Ar fi fost mai bine dacă ar fi renunţat acum la guvernare, dar decizia este una personală”, a declarat Kelemen pentru portalul maghiar „Maszol.ro”, citat de Mediafax.

Kelemen a spus că nu cunoaşte dosarul lui Ponta, motiv pentru care nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse împotriva acestuia, însă consideră că premierul şi Guvernul au ajuns într-o situaţie ?imposibilă?.

În opinia liderului maghiar, Ponta „se izolează” în politica naţională şi în economie, astfel că posibilitatea unei bune guvernări nu mai există.

Întrebat în legătură cu moţiunea de cenzură a PNL, Kelemen Hunor a spus că UDMR nu va vota împotriva acesteia.

„Vom avea două şedinţe până la votul privind moţiunea, vom decide cum votăm atunci”, a afirmat Kelemen.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares