Iun 8, 2023, 01:49

Udrea despre Oprescu: : Îi va fi greu să reziste în arest, unde un bolnav nu are nicio şansă

foto observatorulph.ro

Arestul şi puşcăria, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică, a spus Elena Udrea, referindu-se la situaţia lui Sorin Oprescu.

„În mod cert, arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Şi dacă te duci sănătos, când ieşi din puşcărie ai mari probleme de sănătate.(…) Nu înţeleg de ce nu poate fi urmărit în stare de libertate sau în arest la domiciliu, sau sub control judiciar, pentru că nu-mi imaginez că domnul Oprescu este un pericol pentru societate. La noi a devenit o regulă arestul preventiv, când ai condiţii de Africa, aşa cum au spus cei de la Comitetul împotriva torturii, care au vizitat România şi nu le-a venit să creadă ce condiţii avem noi în puşcării şi în arest. Când ai astfel de condiţii, trebuie să te gândeşti de foarte multe ori dacă trimiţi oamenii în arest preventiv, câtă vreme ai alte instituţii pe care le poţi folosi. Până nu va muri cineva în puşcărie, în arest preventiv, nu cred că se va schimba ceva”, a spus Elena Udrea, în faţa Secţiei 2 Poliţiei, unde este obligată să se prezinte, în cadrul măsurii controlului judiciar. Elena Udrea a mai spus, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist, că nu va candida la Primăria Capitalei.

Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat „o stare de slăbiciune”, iar după o scurtă evaluare medicală, a fost readus în arest, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Sorin Oprescu, care suferă de diabet, a acuzat „o stare de slăbiciune”, iar la recomandarea medicilor din arest a fost dus la spital. Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares