Iun 7, 2023, 12:21

UE a tăiat finanţarea pentru Republica Moldova

foto unimedia.info

Uniunea Europeană a decis suspendarea finanţării pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern care să poată purta negocieri cu Fondul Monetar Internaţional, anunţă Pirkka Tapiola, şeful Misiunii UE la Chişinău.

„Decizia noastră pentru acest moment este să suspendăm suportul bugetar. Uniunea Europeană îşi doreşte să vadă, cât mai curând, o coaliţie de guvernare la Chişinău, iar noul Guvern va trebui să contacteze imediat Fondul Monetar Internaţional pentru a solicita un nou acord de finanţare. În acest moment, aşa cum se ştie deja, ţinem cont de două aspecte: de criza bancară şi de stabilitatea macrofinanciară a ţării”, a declarat Pirkka Tapiola, potrivit Jurnal de Chişinău, citat de Mediafax.

Ministrul moldovean al Finanţelor, Anatol Arapu, a declarat că, pentru anul 2015, Uniunea Europeană a prevăzut pentru Republica Moldova o finanţare de 40,7 milioane de euro.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a anunţat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares