Iun 7, 2023, 21:46

UK ar putea rămâne în UE. BREXIT trebuie aprobat de Parlamentul Marii Britanii

brexit

Înalta Curte de Justiție de la Londra a decis astăzi că guvernul condus de premierul britanic Theresa May trebuie să obțină acordul parlamentului înainte de invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, a cărui activare dă startul unei perioade de doi ani de negocieri între Marea Britanie și Uniunea Europeană pe tema Brexitului.

Executivul britanic și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Înaltei Curți și a anunțat că va face apel, informează agențiile internaționale de știri.

‘Curtea nu a acceptat argumentul prezentat de guvern’ care considera că votul parlamentului nu este util. ‘Curtea acceptă argumentul principal al reclamanților’, au adăugat judecătorii, a căror decizie ar putea avea consecințe serioase în ceea ce privește continuarea procesului ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează AFP, citată de Agerpres.

Avocații reclamanților au pledat cu succes că May nu are autoritatea să recurgă la un vechi privilegiu legal pentru a-și justifica decizia de a începe negocierile pentru Brexit fără acordul parlamentului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares