Ian 27, 2023, 09:25

Ultima lovitură a Hexi Pharma. A cerut insolvența după ce patronul a apărut în fața procurorilor

Sursa foto: Tolo.ro

Hexi Pharma, firma suspectată că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, a solicitat Tribunalului Bucureşti demararea procedurii de insolvenţă. Cererea a fost făcută pe 10 mai, chiar ziua în care patronul Dan Condrea a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Administratorul a cerut Tribunalului Bucureşti intrarea companiei în faliment, iar angajaţii ar fi fost notificaţi cu privire la încetarea contractului de muncă. Aceștia au fost anunțați că vor fi plătiți până la 1 iunie, după care concediați. Motivul invocat este că firma nu-și poate plăti angajații, deoarece nu are activitate, potrivit Digi 24.

Reprezentanți ai companiei spuneau că, după ce Gazeta Sporturilor a publicat dezvăluiri despre dezinfectanți diluați vânduți spitalelor, Hexi Pharma și-a oprit producția pentru a verifica concentrația substanțelor.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale. Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicând documente şi probe şi din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

0 Comentarii

Shares