Mai 26, 2022, 14:39

UPDATE 50 de refugiaţi găsiţi morţi în Austria, în camionul unui român VIDEO

Camionul in care au fost gasiti refugiatii

UPDATE camionul abandonat pe o autostradă din Austria, în care au murit sufocaţi 50 DE imigranţi, aparţine unui cetăţean român şi era înmatriculat în Ungaria, anunţă Guvernul de la Budapesta, citat de Mediafax.

Vehiculul avea numere de Ungaria, dar a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei, a confirmat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

„Este o tragedie care ne priveşte pe toţi. Traficanţii de persoane sunt criminali”, a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne.

50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion parcat în estul Austriei, în apropiere de localitatea Parndorf, unde se află celebrul centru comericial care îi poartă numele. Cel mai probabil oamenii s-au asfixiat, spun autorităţile austriece. Cadavrele au fost găsite lângă autostrada A5, între lacul Neusiedl şi localitatea Parndorf, statul Burgenland.

„Din nefericire sunt multe peroane decedate în interiorul camionului”, a confirmat ministrul austriac de Interne, care nu a vrut să vorbească despre numărul morţilor, potrivit publicaţiei austriace Krone. Acesta a confirmat însă că e vorba despre refugiaţi, a căror naţionalitate nu este cunoscută.

Tragedia are loc chiar în ziua în care reprezentanţii Austriei, Germaniei, Italiei şi Comisiei Europene ce reunesc în capitala Viena pentru a găsi soluţii la criza imigranţilor. Mii de refugiaţi fug de războiul din Orientul Apropiat şi încearcă în ultimele luni să ajungă în Uniunea Europeană. Mulţi dintre aceştia sfârşesc şi în Austria.

Marţi, alte 50 de persoana au murit în acelaşi mod, asfixiate, în interiorul unui container de pe un vapor care mergea din Libia spre Italia.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares