Mai 10, 2021, 11:19

Adrian Severin, condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare

Adrian_Severin

UPDATE Severin spune, pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă că ÎCCJ a decis, în primă instanţă, condamnarea sa în scandalul „Sunday Times”.

„Consider că hotărârea este monstroasă nu doar în raport cu nevinovăţia mea dovedită şi pe care o susţin cu tărie în continuare dar şi în raport cu ceea ce este de aşteptat ca nişte judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei ruşini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel şi voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe laşitatea mea”, scrie Severin pe Facebook.

Adrian Severin a fost condamnat la trei ani si trei luni de închisoare cu executare. Decizia Înaltei Curţi nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanţă cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

Pe 11 septembrie 2013, Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme.
De asemenea, în schimbul banilor, Severin a acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la Sunday Times.
La cei 100.000 de euro se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus la jumătatea anului trecut sechestrul pus pe bunurile şi conturile lui Adrian Severin până la suma de 436.663 de euro, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la spălare de bani.

0 Comentarii

Shares