Mar 29, 2023, 19:52

ULTIMA ORĂ Atac terorist într-un tren Thalys care se îndrepta spre Paris. Agresorul a tras cu două mitraliere

Credit foto BFMTV

UPDATE Doi dintre răniți ar fi în stare foarte gravă, susține BFMTV. Pe twitter au fost postate primele imagini de la arestarea teroristului, care ar fi simpatizant ISIS.

3 oameni au fost răniți în trenul de mare viteză Thalys care se deplasa pe direcția Amsterdam-Paris. Bărbatul, care avea asupra lui mai multe cuțite și arme de foc, a fost doborât și imobilizat de pasageri, înainte să facă și mai mult rău.

Zeci de polițiști au descins de urgență în stația Arras, din regiunea Nord-Pas de Calais, unde agresorul a fost preluat și arestat. Potrivit ziarului local La Voix du Nord, teroristul a tras cu două arme Kalashnikov înainte să fie imobilizat de călători. Pasagerii sunt acum în afara oricărui pericol, a declarat prefectul  Fabienne Buccio, care a transmis mesajul pe contul de Twitter, de la fața locului.

Conform unor surse, autorul atacului a deschis focul cu o mitralieră de tip Kalaşnikov, fiind imobilizat de doi militari americani care erau pasageri în tren.

Unul dinte răniți este jurnalistul și actorul Jean-Hugues Anglade, care a fost transportat la spital de una dintre zecile de ambulanțe care așteptau în stația Arras. Viața lui nu este pusă în pericol și se va recupera cât de repede. El este cel care a tras semnalul de alarmă al trenului.

Traficul feroviar a fost oprit, dar va fi repornit chiar în această seară.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares