Mar 25, 2023, 22:43

ULTIMA ORĂ Explozie la metrou, după atentatul terorist de pe aeroportul din Bruxelles. 13 morți și zeci de răniți VIDEO

libre.be

UPDATE 7 O altă explozie a fost înregistrată în zona Rue de la Loi. Ar putea fi vorba de o explozie controalată, potrivit LaLibre.Be.

UPDATE 6 Imagini dramatice cu evacuările din stația de metrou Maalbeck. Granița dintre Franța și Belgia a fost închisă.

UPDATE 5 AFP: Cel puțin 21 de oameni și-ar fi pierdut viața în total în atentatele de astăzi de la aeroportul și metroul din Bruxelles, potrivit informațiilor venite de la serviciile de intervenție. 

UPDATE 4 Presa belgiană scrie că 10 oameni ar fi murit și în urma exploziei de la metrou. Transportul în comun a fost oprit în Bruxelles.

UPDATE 3 13 oameni ar fi murit și 35 au fost răniți după atentatele de la aeroportul din Bruxelles. Sute de oameni au fost evacuați pe pista aeroportului și nu vor intra în clădire până nu va fi securizată. 

UPDATE 2 Chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise.

UPDATE Metroul din Bruxelles a fost închis după explozia unei bombe. Pasagerii sunt evacuați prin tuneluri, iar gara centrală a fost închisă.

Cel puțin o persoană a murit și 25 ar fi fost rănite în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit primelor date oficiale. O parte a presei din Belgia, care citează surse din aeroport, vorbește de cel puțin 10 morți. Iar bilanțul ar putea crește în orele următoare. Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

„Sunt cadavre peste tot”, spunea un martor pe Twitter.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului, cauza lor nefiind confirmată deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele. Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții. Toți pasagerii au fost evacuați de teama că ar exista și alte dispozitive explozive. Sau chiar kamikaze care să detoneze încărcătura în momente-cheie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares