Mar 29, 2023, 19:38

Dezbaterea moţiunii de cenzură a început în Parlament. Ponta, atac la PNL şi UDMR

ponta arata calea

Şedinţa Parlamentului în care urmează să se dezbată moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a început în prezenţa a 309 parlamentari. Şedinţa este condusă de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

Victor Ponta spune că moţiune de cenzură nu conţine cifre, aşa că simte nevoia să mulţumească liberalilor că susţin activitatea guvernului.

„Din păcate este datoria iniţiatorilor de a lamuri ce se întâmplă astăzi pentru că dincolo de jigniri şi invective nu există nici o critică adusă actului de guvernare, şi bineînţeles nici o soluţie în cazul improbabil în care moţiunea ar trece. Este nevoie de lămuriri şi pentru oamenii aduşi cu autobuze în faţă în ploaie. Probabil ei credeau că vin să protesteze împotriva (sic!) celor care le-au tăiat salariile şi pensiile. Adevărul e că nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odată. Sunt mai mulţi jurnalişti şi jandarmi”, a spus Victor Ponta de la tribuna Parlamentului

Textul moţiunii a fost citit de liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu. „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” este semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. Chiar dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi şi votează, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor susţine moţiunea de cenzură sunt 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR şi câţiva de la grupul democrat popular şi neafiliaţi, în total fiind puţin peste 200.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares