Feb 7, 2023, 17:31

Eroul american din trenul Amsterdam-Paris, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de 4 ori

2D348D0200000578-3265116-image-a-61_1444318414571

UPDATE 3 Au apărut imaginile din momentul atacului asupra lui Stone Spencer, în care soldatul american se luptă cu 5 agresori.

UPDATE 2 Tatăl lui Spencer Stone a declarat că este la spital şi asigură că starea soldatului este stabilă.

UPDATE Soldatul de 23 de ani a fost înjunghiat în Sacramento, în timp ce încerca să îşi apere un prieten care a fost atacat.

Puşcaşul marin Spencer Stone a fost victima unui atac violent la el acasă, în California, şi a fost internat în stare gravă la spital. Eroul care a salvat viaţa a zeci de oameni în trenul Amsterdam-Paris după ce un tânar de origine marocană a deschis focul într-un vagon, a fost înjunghiat de 4 ori.

Starea lui era atât de gravă încât salvatorii care au ajuns la locul incidentului credeau că fostul soldat era mort.

Trenul de mare viteza Thalys 9364 plecase la sfârşitul lunii august din Amsterdam către Paris. La un moment dat, pe teritoriul Belgiei, un bărbat tânăr a ieşit din toaleta fără cămaşă, ţinând la vedere un Kalashnikov si un pistol şi a început să atace pasagerii.

Spencer Stone, alături de alţi doi prieteni, l-au imobilizat şi a salvat de la un măcel zeci de pasageri.

Preşedintele Franţei le-a decernat Legiunea de onoare « eroilor » care l-au dezarmat pe presupusul terorist. « Curajul vostru a permis evitarea unei tragedii » a declarat François Hollande în cursul ceremoniei de la Palatul Elysée la care au asistat zeci de ziarişti veniţi din toate colţurile lumii.

Suspectul numărul unu susţine în continuare că a dorit doar să-i jefuiască pe pasagerii trenului rapid şi se arată « extrem de surprins de caracterul terorist care i se atribuie acţiunii sale ». Anchetatorii merg totuşi ipoteza teroristă. Pe de o parte pentru că el-Khazzani este descris de serviciile secrete drept un islamist radical şi pe de altă parte pentru că respectivul avea asupra sa două telefoane mobile şi 9 încărcătoare pentru mitraliera sa kalaşnikov. « Cam multe pentru a devaliza un tren » remarca americanul Spencer Stone, militar de profesie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares