Apr 2, 2023, 08:53

Germania trimite trupe în Siria să lupte cu ISIS

0ec73e5f-48bf-43e7-ae71-cf3c0ab66903

Guvernul german a aprobat planul prin care Germania se va alătura cialiţiei militare care luptă în Siria împotriva ISIS. Berlinul va trimite 1.200 de militari în Orientul Mijlociu, până la sfârşitul anului, cu scopul de furniza o susţinere avioanelor şi navelor coaliţiei occidentale contra Statului Islamic.

Cancelarul Angela Merkel a promis o susţinere a ofensivei contra SI în ultima întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande, care a cerut ca mai multe ţări să se alăture luptei împotriva grupării jihadiste, în urma atacurilor de la Paris şi Saint-Denis de la 13 noiembrie.

O fregată germană urmează să însoţească portavionul francez Charles de Gaulle, iar avioanele acesteia să asigure realimentarea cu carburant a avioanelor coaliţiei, a declarat Volker Wieker, şeful Statului Major al Bundeswehr, într-un interviu.

Opinia publică germană se opune în continuare unei trimiteri a forţelor germane să participe la misiuni în străinătate, în parte din cauza amintirilor dureroase din perioada militarismului nazist.

Merkel este de acord ca Germania să-şi asume un rol militar mai important, în schimbul unui ajutor din partea lui Hollande în gestionarea crizei migranţilor care afectează Europa, susţine presa germană.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares