Mar 28, 2023, 01:52

Grecia cere al treilea împrumut de la FMI FOTO

tsipri bun

Grecia a cerut în urmă cu puţin timp un nou împrumut, printr-o scrisoare adresată în mod oficial Fondului Monetar Internaţional, de ministrul Euclid Tsakalotos.

Scrisoarea către FMI:

„Autorităţile elene s-au angajat să implementeze o serie de reforme care vor creşte sustenabilitatea fiscală, vor întări stabilitatea financiară, vor susţine creşterea pe termen lung şi, foarte important, vor împărţi costul ajustărilor economice într-un mod just, corectând nedreptăţile trecutului. Într-adevăr, o parte dintre reforme au fost transformate deja în legi.

Totuşi, credinţa noastră este că va fi nevoie de mai multe trimestre până ca economia greacă să facă faţă provocărilor şi să se întoarcă la o creştere viguroasă şi sustenabilă, cu incluziune socială.

În lumina celor de mai sus, şi ca să facem faţă acestor provocări, am cerut un nou împrumut de la ESM (Mecanismul European de Stabilitatea Financiară), care a fost aprobat şi ai căror termeni sunt acum sub negociere.

Astfel, potrivit cerinţelor Summitului din 12 iulie 2015, aşa cum este specificat şi în acord, vrem să vă informăm că dorim un nou împrumut din partea FMI”, se arată în scrisoarea către FMI, semnată de noul ministru de Finanţe, care se încheie cu dorinţa exprimată a guvernului grec de a continua colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares