Mai 30, 2023, 23:13

Începe procesul lui Victor Ponta. Dan Şova a ajuns la Instanţa Supremă

foto Aktual24.ro

Senatorul Dan Șova s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru primul termen al dosarului „Turceni – Rovinari”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de alte persoane, printre care și premierul Victor Ponta, şi el aşteptat astăzi de judecători.

Dan Șova este obligat să vină încă de la primele termene ale procesului, deoarece se află sub control judiciar. Judecătorii vor discuta doar chestiuni de procedură, respectiv menținerea măsurilor preventive și a sechestrului dispuse de procurorii DNA în acest dosar, potrivit Agerpres.

În acest dosar au fost trimiși în judecată premierul Victor Ponta (pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”), senatorul Dan Șova (sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”), Laurențiu Ciurel (la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA), Dumitru Cristea (la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni), și Octavian Laurențiu Graure (la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni).

Judecarea dosarului „Turceni-Rovinari”, în care sunt acuzaţi premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, are loc în aceeaşi zi în care în Comitetul Executiv Naţional al PSD se va discuta, printre altele, şi susţinerea premierului după trimiterea în judecată.

Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia să analizeze dosarul premierului Victor Ponta, în 18 septembrie, în cameră preliminară, s-a abţinut, ea fiind judecătorul care în dosarul „Trofeul calităţii” a decis, în opinia separată, achitarea lui Adrian Năstase. Astfel, dosarul a fost din nou repartizat aleatoriu, unui alt judecător, fiind stabilit primul termen pentru 21 septembrie.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi care, în realitate, nu s-au efectuat. Procurorii susţin că în perioada aprilie 2010 – 2011, în condiţiile în care în presă au apărut o serie de articole cu privire la contractele de asistenţă juridică semnate cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni, Dan Şova a conceput şi semnat 11 înscrisuri denumite procese-verbale ale Adunării Generale a Asociaţilor SCA „Şova şi Asociaţii”, înscrisuri antedate şi care prezintă în cuprinsul lor o stare de fapt inexistentă, astfel încât să corespundă interesului actual al inculpatului Şova Dan-Coman.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares