Iun 3, 2023, 14:37

Irina Radu este noul director al TVR, după ce Stelian Tănase a fost executat

irina-radu-adrian-stoicoviciu

Irina Radu este noul şef al TVR după ce Stelian Tănase a fost demis, împreună cu toată echipa de conducere. Irina Radu a primit avizul Comisiilor de Cultură, iar plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului a votat pozitiv numirea sa.

Noul preşedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat după validarea mandatului în Parlament, că nu o „satisfac” emisiunile Televiziunii publice din acest moment, instituţia prezentând şi lucruri „incorecte” din punct de vedere politic şi jurnalistic de-a lungul vremii.

Irina Radu a spus că are emoţii şi că este conştientă de riscul pe care şi l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat că are o datorie faţă de colegi şi faţă de cei care i-au cerut sprijinul.

Ea a mai declarat că este prematur să spună ce planuri are din noua poziţie de şef al TVR, dar atenţia sa se va îndrepta spre modificarea legii, prioritatea acum fiind însă plata salariilor şi audienţa.

„În perioada imediat următoare trebuie să ne asigurăm că toţi colegii din TVR îşi vor lua salariile şi că telespectatorii vor continua să vadă emisiuni la televizor. (…) Atâta minunăţii se spun încât vreau să mă asigur de corectitudine”, adăugând că aceste greşeli s-au făcut atât din punct de vedere „politic”, cât şi jurnalistic.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va sprijini cu ce poate televiziunea publică, dar cu „respect faţă de banii publici”, precizând că TVR este televiziunea cu cele mai mari datorii şi cea mai mică audienţă.

„În ceea ce priveşte decizia luată azi de Parlament privind televiziunea publică, noi vom sprijini cu ceea ce putem, cu respect faţă de banii publici, pentru că televiziunea publică este televiziunea cu cel mai mare buget din România, cu cele mai mari datorii şi cu cea mai mică audienţă şi impact public”, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei săptămânale a Executivului.

Guvernul poate lua măsuri pentru a sprijini televiziunea publică, dar că nu crede că trebuie mărită taxa radio-tv.

„Noi putem să luăm măsuri de sprijin, cum am mai făcut-o, cu excepţia ideii de a mări taxa…eu nu cred că trebuie să mărim nicio taxă, cred mai degrabă că ar trebui ca banii pe care îi au să-i folosească bine, lucru care nu s-a întâmplat până azi”, a spus premierul.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares