Dec 7, 2021, 21:18

ISIS amenință statele care participă la bombardamentele din Siria. Următoarea țintă, Washington VIDEO

washington-dc

În cea mai nouă înregistrare emisă de ISIS, jihadiștii amenință statele care bombardează centrele teroriste din Siria că vor avea aceeași soartă ca Franța.

Statul Islamic avertizează că ținta atentatelor ar putea deveni acum Washingtonul, care ar putea avea aceeași soartă ca Parisul, după cum se arată într-un comunicat citit de un jihadist ISIS, potrivit Reuters, care spune că nu s-a putut verifica imediat autenticitatea înregistrării postate online.

‘Le spunem statelor care iau parte la campania cruciată că, atunci când o vrea Dumnezeu, așa cum am lovit Franța, în centrul său, Parisul, jurăm că vom lovi America în centrul său, Washington’, a afirmat un bărbat în înregistrarea video.

ISIS a revendicat atentatele de la Paris care au provocat moartea a 130 de persoane și au rănit peste 350 de oameni. 7 teroriști kamikaze s-au aruncat în aer în cele 6 atacuri simultane din capitala Franței. Vineri a fost ziua cu cele mai multe pierderi de vieți înregistrate în Franța în urma unui atac dupăa cel de-al Doilea Război Mondial.

Într-o declarație oficială, gruparea jihadistă spunea după atentate că opt luptători de-ai săi înarmați cu centuri cu explozibil și arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Potrivit declarației citate, atacurile au avut ca scop să arate că Franța va rămâne o țintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul își continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares