Feb 1, 2023, 00:32

Lanţ de atacuri teroriste la Istanbul. Împuşcături la consulatul Statelor Unite VIDEO

30773271

UPDATE Patru poliţişti au murit în al treilea atac terorist din ultimele 12 ore. Un vehicul al poliţiei a sărit în aer după ce a călcat pe o mină, în oraşul Solopi, în sud-estul ţării. Agenţii au fost transportaţi la spital, dar au murit din cauza rănilor extrem de grave. Forţele de securitate participau la o acţiune împotriva militanţilor kurzi ai PKK.

răniţi după un atac terorist care a avut loc în această noapte la o secţie de poliţie din Istanbul. Trei poliţişti au suferit răni serioase în urma exploziei din cartierul Sultanbeyli, iar alţi şapte civili au fost victime colaterale. Unul dintre poliţiştii răniţi este în stare critică. Explozia a provocat un incendiu, iar o clădire cu 3 etaje s-a prăbuşit. Zeci maşini parcate în apropiere au fost distruse.

Cei doi terorişti au fost găsiţi şi au murit în urmă cu puţin timp în schimbul de focuri cu poliţiştii, surprins de camerele de luat vederi.

O femeie a fost arestată în urmă unui atac separat care a avut loc în această dimineaţă în faţa consulatului Statelor Unite din Istanbul. Doi indivizi au deschis focul luni asupra clădirii consulatului și au fugit după ce poliția a ripostat, potrivit CNN Turk. Consulatul a fost închis pe o perioadă nedeterminată.

Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unui război asupra terorismului, care include atacuri aeriene împotriva combatanților Statului Islamic din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului. Sute de suspecţi au fost arestaţi. Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri.

Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestați în ultimele săptămâni, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forțelor de securitate turcești.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares