Mar 29, 2023, 19:09

Liderul ISIS ar fi fost rănit grav sau chiar omorât. Convoiul în care se afla, bombardat de avioane irakiane

cegrab-20140705-160257-159-1-736x414

UPDATE Reuters citează surse oficiale care confirmă că al Baghdadi a fost rănit grav în atac, dar starea lui este în continuare necunoscută. Trei locotenenți care îl însoțeau la adunarea generală a liderilor ISIS au fost uciși în atacul aerian al aviației irakiene

Convoiul în care se afla Abu Bakr al Baghdadi, liderul Statului Islamic, a fost lovit într-un bombardament al aviaţiei irakiene, în Anbar, potrivit unui purtător de cuvânt al Armatei.

Moartea şeful ISIS nu a fost confirmată oficial, dar surse spun că acesta nu ar fi putut scăpa din bombardament. Prezenţa sa în grupul care mergea spre Karabala, la o reuniune a şefilor ISIS, a fost însă confirmată.

„Chiar şi locul în care urmau să se întâlnească a fost bombardat şi mulţi dintre liderii grupării au fost omorâţi. Soarte lui al-Baghdadi este neclară, dar ştim că trupul său a fost luat de un vehicul. Starea sa de sănătate este nesigură”, a spus un oficial irakian.

Atacul vine după ce armata rusă ar fi lovit mai multe ţinte strategice ale ISIS, deşi majoritatea acţiunilor se îndreaptă împotriva rebelilor care i se opun lui Bashar al-Assad. Grupările rebele au avut succes în a ţine ISIS afară din Alep.

Sunt multe facţiuni care luptă pentru putere în Siria. ISIS luptă cu forţele loiale lui Assad şi încearcă să câştige cât de mult teritoriu poate în Siria, dar gruparea teroristă se luptă în special cu rebelii naţionalişti şi cu alte grupări jihadiste ca Frontul Al-Nusra, ramura Al Qaeda din Siria.

Rusia a intervenit militar în Siria susţinând că principala sa ţintă este Statul Islamic, dar pare că adevăratul scop este să-l susţină pe Bashar al-Assad, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares