Feb 4, 2023, 21:16

Lunea neagră a burselor internaţionale. Site-ul Bursei de valori Bucureşti a picat

2015-03-25T202333Z_1_LYNXMPEB2O123_RTROPTP_3_MARKETS-STOCKS

La New York, indicele Dow Jones a deschis în scădere puternică, de 1000 de puncte, aproape de cea mai joasă cotaţie din istorie. Asta după ce bursa din China s-a prăbuşit, iar panica a s-a răspândit în toată lumea. Bursele din Europa au resimţit imediat şocul şi au reacţionat. Principalii indici sunt în cădere liberă. Bursele europene s-au prăbuşit cu 5%, iar preţurile materiilor prime au ajuns la minimul ultimilor 16 ani.

Panica investitorilor a lovit puternic chiar şi Bursa de Valori Bucureşti, care a picat din cauza tranzacţiilor record.

Acţiunile giganţilor tehnologici listaţi la bursă, Apple şi Facebook, au înregistrat scăderi masive. Inexplicabil pentru analiştii de la Bloomberg, care amintesc că economia Statelor Unite se recuperează şi este pe un trend de continuă creştere, iar Europa este mai stabilă după criză greacă.

Euro a urcat ieri faţă de leu la maximul ultimei luni şi jumătate şi se apropie de nivelul de 4,44 unităţi/euro, pe fondul tensiunilor de pe pieţele financiare internaţionale, în timp ce dolarul a coborât sub pragul de 3,9 lei pentru prima dată în ultima jumătate de an. Euro s-a apreciat ieri cu un ban, iar dolarul american a marcat o cădere de peste şase bani, potrivit Ziarul Financiar.

Analiştii români consideră că este normal să vedem presiuni de depreciere a leului în condiţiile amplificării tensiunilor pe pieţele financiare internaţionale şi a creşterii aversiuni faţă de risc.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares