Mar 24, 2023, 23:48

UPDATE Gara refugiaţilor din Budapesta, redeschisă, dar nu pentru imigranţi IMAGINI LIVE

pozza

UPDATE 2  Aproximativ 3.650 de imigranţi au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta, un număr record de imigranţi sosiţi pe teritoriul austriac într-o singură zi, informează site-ul agenţiei de presă AFP. 

„Suntem în curs de verificare câţi dintre ei sunt solicitanţi de azil”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei austriace, Patrick Maierhofer.

UPDATE Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost redeschisă marți traficului feroviar, începând cu ora locală 10:00, însă imigranților aflați în zonă tot nu li se permite accesul în gară, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei ungare de căi ferate MAV, la postul public de televiziune M1 (IMAGINI LIVE). Viktor Vaczi a declarat că gara a fost temporar închisă, începând cu ora locală 09:09 ca urmare a intervenției poliției. Imigranții nu au primit permisiunea de a intra în incinta gării, în schimb alți pasageri au fost lăsați să se îmbarce în trenuri internaționale cu destinația Viena, potrivit Agerpres.

Gara Keleti din Budapesta a fost închisă pe termen nedeterminat în această dimineaţă din cauza numărului mare de imigranţi care încearcă în continuare să se urce în trenurile care merg către Germania şi Austria. Poliţia a înconjurat liniile de cale ferată, iar refugiaţilor nu le mai este permis accesul în incintă. Numeroşi imigranţi, dintre care majoritatea cetăţeni sirieni, au primit ieri permisiunea de a urca în trenuri către Viena, Munchen şi Berlin, destinaţii preferate în general, în absenţa forţelor de ordine.

Imigranţiilor din gara refugiaţilor, Keleti (gara de est din Budapesta), care doreau să se îndrepte către Germania li s-a permis accesul în trenuri doar dacă deţineau bilete, ceea ce a dus la formarea unei cozi la biroul de eliberare a biletelor pentru destinaţii internaţionale.

Luni autorităţile ungare au permis unor sute de imigranţi să se urce în trenuri cu plecare din Budapesta către oraşe din Austria şi Germania, informează site-ul agenţiei de presă AFP. Reprezentanţii companiei feroviare austriece OBB au solicitat însă asistenţa poliţiei ungare, denunţând că trenul era supraîncărcat şi au oprit vagoanele ore bune la frontiera cu Austria. Austriecii se aşteaptau ca Ungaria să reţină imigranţii care nu au paşapoarte şi să-i plaseze în centre pentru refugiaţi.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviere ungare MAV a declarat anterior pentru MTI că biletele pentru destinaţii internaţionale pot fi achiziţionate fără ca persoanele să prezinte paşapoartele, potrivit Mediafax. Controlorul le va solicita doar biletul, numai reprezentanţii poliţiei le pot solicita să prezinte paşapoartele.

20 de mii de oameni au manifestat ieri seară la Viena în semn de solidaritatea cu refugiaţii şi imigranţii, victime ale traficanţilor de carne vie. 71 de oameni au murit sufocaţi săptămâna trecută într-un camion la graniţa cu Ungaria.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares