Mai 18, 2021, 10:50

Peste 1 milion de imigranţi au ajuns în Europa în acest an

imigranti

Peste 1 milion de refugiaţi şi imigranţi au intrat în Europa, pe pământ sau pe apă, a anunţat în urmă cu puţin timp Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, potrivit AP.

Cel puţin 422 dintre ei au murit pe mare, începand din 16 octombrie, adică 7 pe zi, potrivit unui reprezentant OIM.

„Evident acest lucru este foarte alarmant şi nu ne aşteaptă o iarna ca cea a anului trecut. Din ceea ce vedem, fluxul râmâne constant şi periculos”, spune specialistul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, care recunoaşte totuşi că frigul a împuţinat tentativele de trecere a frontierei.

Europa este confruntată în acest an cu cea mai mare criză migratorie de după Al Doilea Război Mondial, numărul total al migranților și refugiaților urmând să îl depășească de cel puțin patru ori pe cel din 2014.

„Este o situație cu totul ieșită din comun”, a declarat Joel Millman, purtător de cuvânt al organizației.

Numărul expulzărilor din Germania, principala destinaţie a imigranţilor, a crescut în mod drastic în acest an, în timp ce Berlinul se străduiește să facă față crizei refugiaților. Până la sfârșitul lui noiembrie, 18.363 de persoane au fost expulzate, comparativ cu 10.994 pe toată durata lui 2014, potrivit cifrelor oferite de Ministerul german de Interne.

0 Comentarii

Shares