Noi 29, 2022, 15:36

Portul din Calais, închis, după ce 200 de imigranţi au încercat să se urce cu forţa pe un vas

Calais

200 de imigranţi au pătruns cu forţa în portului din Calais, nordul Franţei, şi au încercat să se îmbarcheze pe un ferryboat britanic. 50 dintre ei chiar au reuşit, spun autorităţile franceze. Portul a fost închis, mai multe ambarcaţiuni cu turişti având întârzieri foarte mari, susţine presa franceză, care vorbeşte despre o „invazie a imigranţilor”

„După o demonstraţie la care au participat 2000 de persoane, 200 dintre ele au pătruns în port, iar 50 au reuşit să se urce în ferryboat-ul „Spiritul Marii Britanii”, a spus adjunctul portulului pentru Reuters.

Criza imigranţilor a transformat oraşul Calais într-unul recunoscut la nivel mondial, ţinând cont de faptul că mii de refugiaţi din Siria sau alte ţări arabe au venit aici în încercarea de a traversa Eurotunelul pentru a ajunge în Marea Britanie. Cu timpul, în nordul oraşului Calais a fost instalată o tabără de refugiaţi, care acum s-a transformat într-un mini-oraş, cu restaurante, un teatru, biserică, librării şi conexiune la internet.

În momentul în care a fost amenajată, în primăvara anului trecut, în tabără existau doar câteva corturi întinse pe nisip. Acum, „Jungla din Calais” este populată lunar cu refugiaţi ce doresc să ajungă în Marea Britanie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares