Mai 30, 2023, 23:23

ULTIMA ORĂ Premierul Republicii Moldova, acuzat de falsificarea diplomei de BAC, demisionează după 4 luni de mandat

^8EDBE48A84E2345E95914FD84CC602E63FBF8AD6EB7032952B^pimgpsh_fullsize_distr

Premierul basarabean Chiril Gaburici a demisionat din fruntea Guvernului din Republica Moldova. Acesta a anunțat că nu vrea ca scandalul falsificării diplomei de BAC să influențeze și mai mult viața politică și așa agitată a Republicii Moldova.

„Nu sunt politician, sunt manager şi sunt împăcat cu mine. Voi rămâne un susținător al reformelor”, a spus Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici are 38 de ani. Din 2008 până în 2012 a fost director al unei companii de telefonie mobilă din Moldova, iar ulterior a fost promovat în funcția de director al unei companii de telefonie mobilă din Azerbaidjan. Din februarie 2015 ocupa funcția de premier al Republicii Moldova.

Sâmbătă seară, siteul de știri deschide.md  a publicat un document care demonstra că s-a încheiat ancheta în cazul diplomei de BAC a premierului și că aceasta este neconformă cu realitatea. Din document rezultă că semnătura directorului liceului unde ar fi învățat premierul este falsificată, la fel ca și ștampila instituției. De asemenea, expertiza atestă că fișa cu tabelul din interiorul diplomei și coperta documentului aparțin unor acte diferite. Procuratura de la Chișinău urma să ia o decizie în acest caz în care premierul era acuzat de fals și uz de fals.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares