Iun 8, 2023, 01:46

Putin, dezlănţuit împotriva scutului SUA antirachetă, care se află şi în România

putin obama

Putin a lansat un nou atac împotriva scutului antirachetă al Statelor Unite. Preşedintele rus spune că scutul vizează exclusiv Rusia, acum că ameninţarea nucleară iraninaă nu mai există.

„Apropo, problema nucleară iraniană a fost rezolvată. Nu mai este nicio ameninţare din partea Iranului, şi, aşa cum am mai spus, nici nu a existat.

Astfel motivul care i-a determinat pe partenerii americani să construiască scutul antirachetă nu mai există. Aşa că am fi avut toate motivele să credem că eforturile americanilor în acest sens vor înceta. În realitate însă, lucrurile nu stau aşa.

Noi am avut dreptate. Ne-au indus în eroare pe noi şi întreaga lume. Cu alte cuvinte am fost păcăliţi. Nu este vorba de ameninţarea iraniană, care nu a existat, ci de încercarea de a strica echilibrul strategic şi a schimba polii de putere nu numai pentru a domina, ci pentru a dicta propria voinţă tuturor, inclusiv competitorilor geopolitici şi aliaţilor.
Este un scenariu foarte periculos care face rău tuturor, inclusiv Statelor Unite”, a spus Putin la forumul de la Sochi în urmă cu puţin timp.

Scutul antirachetă de la Deveselu ar trebui să fie funcţional începând cu sfârşitul acestui an. Baza de la Deveselu se întinde pe o suprafaţă de 175 de hectare, iar valoarea investiţiei se ridică la 120 de milioane de dolari, bani alocaţi de administraţia de la Washington. 200 de militari americani vor lucra în unitatea din judeţul Olt, al cărei scop este în totalitate defensiv.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares