Aug 12, 2022, 15:38

ULTIMA ORĂ Refugiații forțează granița cu Grecia. Bătăi cu poliția care face scut uman în calea lor VIDEO

turcia refugiati

Peste 2000 de refugiați, majoritatea imigranți sirieni, au forțat intrarea în Grecia prin Turcia în jurul orașului Edirne în speranța de a ajunge în Europa pe la frontiera la care nu au acces. Oamenii au vrut să treacă granița după ce au petrecut mai multe zile în taberele lor improvizate.

În jur de o mie de migranți, printre care numeroși copii, așteaptă în condiții dificile în soare pe marginea autostrăzii internaționale, la aproximativ 10 kilometri de frontieră, fiind împiedicați de jandarmi să se deplaseze în această direcție. Un alt grup de o mie de migranți a fost primit de autorităților turce pe un teren folosit pentru luptele tradiționale turce. Ei au avut o noapte relativ calmă și au primit porții de hrană calde, informează Agerpres.

Prim-ministrul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu s-a întâlnit în urmă cu puțin timp cu o delegație de reprezentanți ai migranților în speranța de a debloca situația care durează de marți.

Migranții au ajuns marți în regiune după un apel transmis pe rețelele sociale care le recomanda să evite traversarea periculoasă a Mării Egee între stațiunile balneare din sud-vestul Turciei și insulele grecești.

Peste 500.000 de migranți au trecut frontierele externe ale UE între ianuarie și august, potrivit agenției europene Frontex, din care peste jumătate au intrat prin Grecia. Majoritatea refugiaților care încearcă să părăsească Turcia trăiesc acolo de luni de zile, uneori chiar de ani, după ce au fugit din cauza războiului civil care a devastat Siria. Turcia a primit în jur de două milioane de sirieni, din care 260.000 trăiesc în tabere de refugiați.

 

0 Comentarii

Shares