Feb 4, 2023, 21:25

VIDEO Rusia omoară civili în Siria. Putin susține că bombardează poziții ISIS

putin rade

UPDATE 2 Ministerul rus al Apărării a publicat primele imagini cu raidurile aeriene asupra pozițiilor rebelilor.

UPDATE 37 de oameni au murit și alți zeci au fost răniți în urma raidurilor aeriene rusești din Siria, potrivit agenției siriene ElDorar. 20 dintre cei omorâți în orașul Homs, din nordul țării, ar fi femei și copii. Zeci de civili sunt încă prinși sub dărămăturile clădirilor distruse în bombardamente, potrivit imaginilor de amator surprinse de un localnic. Alte 20 persoane ar fi murit și în orașele rebele învecinate, Zafrana și Al-Rastan.

Avioane ale Forțelor Aeriene Ruse au început atacuri asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării.

„În conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, avioane ale Forțelor Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse au început operațiunea aeriană prin atacuri țintite asupra obiectivelor de la sol ale grupării Statul Islamic în Republica Arabă Siria”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov, potrivit Agerpres.

Informațiile din Siria spun însă altceva. Raidurile ar fi avut loc în Homs, într-un bastion al rebelilor care i se opun lui Bashar al-Assad și nicidecum în apropierea teroriștilor jihadiști. Ceea ce demonstrează că Putin își respectă promisiunea făcută la ONU, când a criticat americanii și francezii că luptă împotriva singurei puteri legitime din Siria. Și anume președintele al-Assad.

CNN susține că Statele Unite au fost luate prin surprinde de acțiunea militară din Siria, care ar fi avut loc la numai o oră după ce ambasadorul rus la Bagdad și-a anunțat omologul american de acest raid aerian, spunându-i că Statele Unite care survolează zona ar trebui să se dea din calea bombardierelor rusești.

Mai mult, ministrul rus al Apărării rus, Serghei Șoigu, i-a anunțat pe colegii din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă în legătură cu faptul că în timpul operațiunii avioane ruse întreprind lovituri aeriene asupra tehnicii militare, mijloacelor de transport, depozitelor de arme, muniții și combustibil care aparțin teroriștilor grupării ISIS.

Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă Vladimir Putin a respins ideea, spunând că nu ar face bine ideeii de stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares