Ian 30, 2023, 23:45

ULTIMA ORĂ Seara eliberărilor. Marian Vanghelie şi Horia Georgescu au ieşit din închisoare

the 2

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie va fi eliberat din arestul preventiv şi judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţia lui Vanghelie la prelungirea arestului preventiv, dispus în cazul său în 14 martie, şi au decis ca edilul suspendat să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Cu puţin timp înainte, magistraţii au decis ca fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, să fie eliberat din închisoare după 4 luni de arest preventiv şi cercetat sub control judiciar în dosarul ANRP. La ieşirea din penitenciar, acesta a mulţumit procurorilor, judecătorilor, gardienilor, familiei, prietenilor şi nu a vrut să vorbească despre dosar.

„Arestul este pentru cei puternici. Vreau să mulţumesc celor de aici. Îşi fac treaba cu profesionalism cu resurse extrem de limitate. E la fel de greu uneori pentru cei care lucrează aici, cât şi pentru cei care stau un arest preventiv. Vreau să mulţumesc avocaţilor mei, Cristi Ene şi soţia lui, Eliza Ene, sunt o echipă extraordinară cu care am reuşit până acum să ne facem o apărare extraordinară şi mulţumesc, de asemenea, prietenilor care în această perioadă mi-au stat alături.

R: Ce credeţi că i-a convis pe judecători?

Argumentele avocaţilor şi ceea ce am spun în ultimul cuvânt. Aştept să mă duc acasă la soţia mea care trebuie să aducă pe lume doi copii în imediata perioadă.”

Fostul şef ANI este acuzat că, în calitate de membru al Comisiei de Stabilire a Despăgubirilor, ar fi aprobat compensaţii pentru imobile supraevaluate. Statul ar fi fost prejudiciat în acest fel cu aproape 85 de milioane de euro. În acelaşi dosar a fost eliberat şi deputatul Teodor Nicolescu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares